Spenótos batyu


kidsnews (124éves) - 10 hónapja

  • 2 ek. olívaolaj
  • 20-25 dkg spenót (leveles, fagyasztott, adagolt)
  • só ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (nagy)
  • 5 dkg sajt (reszelve, legjobb a parmezán)
  • 1 csomag leveles tészta (hűtőpultról, sütőpapírral)
  • 10 dkg feketeerdei sonka
  • 1dl tejföl/joghurt

elkészítés

1.

2 ek. olívaolajat felforrósítunk, ebben felolvasztjuk a spenótot, amit megsózunk és hozzáadjuk a pépesített fokhagymát (ha szereted a fokhagymát, érdemes vékonyan szeletelni és nem belekeverni a spenótba). A levét hagyjuk elpárologni.

2.

Egy nagy sütőtepsire kiterítjük a leveles tésztát papírostul és négyzetekre vágjuk (Kb 5×5 cm).

3.

Az összetevőket szétosztjuk annyi adagra, amennyi négyzetünk lett a tésztából.

4.

Kezdve a sonkával, minden négyzetre ráteszünk egy-egy darabot. Mehet rá a spenót (1 osztott adag), majd a fokhagyma, ha a külön szeletelve változatot választottad. Ezeknek a tetejére a tejföl/ joghurt és a legvégén pici parmezán. Fontos, hogy ne púpozzuk túl az összetevőket, csak úgy, hogy maradjon hely a tészta összefogásához.

5.

Batyukat formázunk, amiknek megint egy kis sajt kerül a legtetejére.

6.

Mehet a sütőbe,sütési hőfok: 180 – 200°C,sütési mód: alul-felül sütés (ha légkeringgetsz, mindig tegyél be 1 hőálló bögrében vizet a sütőbe, így nem szárad ki)

tepsi mérete: 50×30 cm

7.

Akkor tökéletes, ha szép aranybarna

Jó étvágyat!

2017 Kidsnews | All rights reserved