Olasz bazsalikomos paradicsomleves


kidsnews (124éves) - 1 éve

  • 50 dkg paradicsom
  • 140 g sűrített paradicsom vagy 1, 1 ½ l. paradicsomlé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg parmezán
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1,5 ek. liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • sóízlés szerint
  • borsízlés szerint

 

elkészítési idő: 15-30 perc ,adag: 4 főre

elkészítés

  1. Egy fazékban 2 evőkanálnyi olajat melegítünk
  2. rádobjuk a 1,5 evőkanálnyi lisztet, ezt folyamatos kevergetés mellett kicsit „megfuttatjuk” legyen homogén a masszád, és piruljon, barnuljon egy kicsit a liszt.
  3. A paradicsomokat 4-5 felé szeletelve belerakjuk (a zöldjét és csumáját távolítsd el előtte).
  4. Kevergesd össze alaposan, fedd le és várj amíg levet enged a paradicsom.
  5. Majd összeturmixoljuk egy botmixerrel vagy robotgéppel.
  6. Mehet bele a vöröshagyma, elég két fél részre vágni nem kell apróra, majd belenyomjuk a fokhagymát és a fél csomag bazsalikomot. Ezzel a leves kb. kész is 😊
  7. Még 15-20 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek, a végén a hagymát viszont érdemes kiszedni a levesből.
  8. Miközben fő a levesünk, a megmaradt bazsalikomból egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk.
  9. Parmezánt lereszeljük
  10. A levest kiszedjük, megszórjuk a parmezánnal és bazsalikommal.

buon appetito!

 

 

Forrás:

kép: kidsnews

2017 Kidsnews | All rights reserved