Somlói galuska, ahogy apukám készíti


kidsnews (124éves) - 1 éve

Somlói galuska, ahogy apukám készíti

  • ½ piskótatorta alap
  • ½ piskótatorta alap kakaós
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 liter tej
  • 1 rum aroma
  • mazsola, ha szereted
  • kakaópor
  • 50 dkg tört dió
  • csokiszósz
  • tejszínhab

 

Elkészítés

1

A rumos aromát egy kis vízzel, mondjuk fele-fele arányban elkeverjük, és a mazsolát beleáztatjuk (fontos: lepje el, ha sok mazsolát használsz, érdemes több vízzel keverni)

2

Készítsük el a vaníliapudingot, nem tudom milyen van otthon neked, szóval fordítsd meg a tasakot, olvasd el, mit javasol a gyártó és annak megfelelően készítsd el a pudingot. (Nekem főzős volt itthon, így két csomag pudingpor + 1l tej és cukor hozzáadásával készítem)

3

Ha kész, tedd félre (hűlni, vagy állni)

4

A kétféle (ha csak simát kapsz, az sem a világ vége) piskótalapból törj kisebb-nagyobb darabokat (én 2-5 cm nagyságúakat törtem, a tál magasságát érdemes figyelni, mert rétegezni fogjuk, legjobb 2-3 emeletet építeni a végére). A sima és a kakaós darabokat vegyesen helyezd a tálad aljába, első szintnek.

5

Amikor piskótadarabok megvannak, fogd a mazsolás- rumos- vizes kotyvalékot, nyúlj bele a piskótás tál felett és vegyél ki mazsolákat, majd úgy szórd szét a piskótán, hogy a rum aromás vízzel „fröcsköld” össze a piskótákat. Arra figyelj, hogy a piskótákra csak permetezz, nem kell, hogy ússzanak a rumaromás vízben.

6

Jöhet egy adag dió (én durvára törve szeretem, de ez ízlés dolga, ahogy te gondolod)

7

Majd egy szint vanília puding, az a jó, ha a puding össze-vissza befolyik a piskóták közé.

8

Majd kezdődhet minden elölről, újra piskóta, rumaromás víz, plusz mazsola (ha használsz) dió, vanília puding mindezt ismételd, amíg meg nem telik a tálad, amiben készíted.

9

Tetején a záró vanília réteget, amikor kihűlt, szórd meg finoman egy kis kakaóporral.

10

Hagyd állni egy kicsit a hűtőben! Általában én egy nappal előtte készítem el, így van ideje az ízeknek összeérni.

11

Tálaláskor kanállal vagy fagyikanállal szedjél ki az általad elkészített alapból a tálaló tálkákba, aminek a tetejére tejszínhabot nyomj, és öntsd nyakon egy kis csokiszósszal.

Ennyi 😊

 

Jó étvágyat!

2017 Kidsnews | All rights reserved