Túrógombóc fahéjas vaníliamártással


kidsnews (127éves) - 3 éve

Hozzávalók (kb. 20 db gombóc lesz ebből a mennyiségből):

1 kg tehéntúró

4 db tojás

16-18 dkg búzadara

1 csomag vaníliás cukor

Reszelt citromhéj

1.

Válasszuk szét a tojásokat, a tehéntúrót borítsuk egy tálba, és villával törjük át.

2.

Adjuk hozzá a búzadarát, egy csipet sót, a vaníliás cukrot, a 4 tojássárgáját, valamint reszeljünk bele citromhéjat. Ezt a masszát keverjük össze jó alaposan.

3.

A tojásfehérjéből pedig kevés cukor hozzáadásával verjünk kemény habot. Ezt a habot óvatosan, több lépésben dolgozzuk bele a túróba, és 15-20 percre tegyük hűtőbe.

4.

Egy nagyobbacska lábost töltsünk meg félig vízzel, hintsük meg egy csipet sóval, és forraljuk fel.

5.

Vegyük ki a hűtőből a túrós masszát, és vízbe mártott kézzel formázzunk gombócokat belőle.

6.

Dobjuk bele őket a főzővízbe, és pár perc alatt el is készülnek. Amikor a túrógombócaink feljönnek az edény aljáról, mérsékeljük kissé a lángot, így a gombócok szépen megduzzadnak és átpuhulnak majd.

Fahéjas vaníliaöntet

4 dl tej

2 db tojássárgája

1 cs. fahéj

0,5 tasak vaníliás pudingpor

2 púpozott ek. cukor (nyírfa, gyümölcs, bármilyen jó)

 

1.

A tojásokat kettéválasztjuk, és a két sárgáját beletesszük abba az edénybe, amelyikben elkészítjük. Elkeverjük a cukorral, fahéjjal, beletesszük a fél csomag pudingport, majd lassú keverés mellett beletöltjük a tejet.

2.

Feltesszük a gáztűzhelyre, és állandó kevergetés mellett felfőzzük. Ha túl erős a láng és összecsomósodott, vegyük le a tűzhelyről, és addig kavargassuk, míg egynemű nem lesz ismét. Majd várjuk meg, míg egyet rottyan, és már kész is.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 



2017 Kidsnews | All rights reserved
%d blogger ezt szereti: