Dió fahéjas-cukros-mézes köpenyben


kidsnews (124éves) - 1 éve

A téli Bécs kínzó, és utánozhatatlan illata, amit a helyben készülő gesztenye, dió és egyéb pirított magok árasztanak késztetett rá, hogy otthon is megpróbáljak hasonlót csinálni. Pofon egyszerű és mennyei ! Itt a recept nektek is.

1/2 kg. dió

10 dkg. cukor ( gyümölcs, nád,nyírfa…. mindegy)

3 ek. méz

1 teáskanál fahéj.

elkészítés:

1.

Szűrben kicsit mosd át a diót

2.

Sütőpapíron  szétterítve cukrot, fahéjat egyenletesen rászórjuk

3.

Átmozgatjuk, kevergetjük amíg a cukor és a fahéj rátapad

4.

Rácsorgatjuk a mézet.

5.

Néhány percig (5-10) 160 fokon süssük, majd tegyük ki hűlni. Hogy ne ragadjon nagyon össze, néha érdemes átforgatni.

 

Jó étvágyat!

2017 Kidsnews | All rights reserved