HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA


kidsnews (124éves) - 1 éve

Ha van otthon bármilyen pörkölt tegnapról, érdemes belevágni. Segítünk, hogy biztosan finom legyen.

500 g liszt

Csipet só

1 tojás

2 ek. olaj

Tej és buborékos víz (amit én egyenlő arányban használtam és annyit, hogy az állaga folyékony legyen).

 

1.

A palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal és 1 csipet sóval, apránként hozzáadjuk a tejet. A masszából palacsintát sütünk, tányérral/fedővel letakarva melegen tartjuk.

2.

Kiszedjük a húst a levéből, apróra összevágjuk és/vagy megdaráljuk. A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk, ezzel megtöltjük a palacsintákat.

3.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő: 3. fokozat). A pörkölt szaftjával megkenjük a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összetekerjük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk őket. Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással, és a sütőben átforrósítjuk (10 perc). Meglocsoljuk a palacsinták tetejét a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk.

jó étvágyat!

2017 Kidsnews | All rights reserved