Mindenszentek/Halottak napja


Bobo12 (22éves) - 2 éve

Magyarországon leginkább az idősebb és a középkorú generáció ellenzi a külföldről elhíresült Halloweent, hiszen nálunk Mindenszentek és Halottak napja van. Ez az ünnep jóval komolyabb és érzelmesebb, mint a külföldiek bármelyike.

Mindenszentekkor az eltávozott szeretteikről emlékezik meg a katolikus egyház. Ez az ünnepünk az ősi kelta Samhain (Halloween elődje)vallásos verziója.

A halottak napja pedig szintén keresztény ünnepünk, ám ez az elhunyt, de még tisztítótűzben lévő halottak megemlékezéséről szól. Gyertyát gyújtunk, és a sírokra egy-egy virágot helyezünk szeretteinknek, kik már nem lehetnek velünk.

A keresztény egyház hivatalosan 998-ban ünnepelte először, ám időszámításunk előtt 3.századból is vannak erre utaló feljegyzéseink. Széles körben pedig a 11.századtól terjedt el a keresztény világban, és a mai napig rengetegen tartják meg a megemlékezést.

Az én véleményem szerint mindegy melyik nap, vagy milyen hagyomány szerint, de fontos megemlékeznünk elhunyt szeretteinkről, éltetni a velük kapcsolatos jó emlékeinket.

Forrás:

cikk:

2017 Kidsnews | All rights reserved
%d blogger ezt szereti: