Nincs karácsony mézeskalács nélkül!


kidsnews (124éves) - 7 hónapja

Az ünnepi készülődés kezdetét a mézeskalács megsütése jelezi. A mindenki által kedvelt mézeskalácsnak annyiféle receptje létezik, mint ahányféle formában és színben képes elkészülni.

Mi most egy nagyon egyszerű receptet osztunk meg.

alapanyagok:

450 g finomliszt

200 g porcukor

2 kávéskanál szódabikarbóna

1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék

3 db tojás

2 ek vaj (puha)

200 g méz

1 csomag vaníliás cukor

1.

Az összes alapanyagot szép sorrendbe belerakjuk a keverőgépbe, jól összedolgozzuk, és a tésztát fóliába csomagolva legalább egy napig hűvös helyen érleljük.

2.

Másnap a tésztát, enyhén lisztezett felületen, kis részletekben nyújtjuk ki úgy, hogy kb. 2 mm vastag legyen, és formákat szaggatunk belőle ízlés szerint.

3.

Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk,  ecsettel vékonyan tojássárgájával megkenegetjük, majd 175 ºC-ra előmelegített sütőben alul-felül sütési móddal 5-10  perc alatt megsütjük a tepsinyi adagokat. Ezt addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy.

Sütőbe érdemes – tűzálló edénybe – egy kis csészényi vizet tartani sütéskor, mert ez megakadályozza a kiszáradást.

A díszítést rátok bízom, jó hangulatú készülődést nektek!

 

2017 Kidsnews | All rights reserved