január 27. – iPad


kidsnews (124éves) - 11 hónapja

B****a meg, megmutatom neki, milyen lehetne egy igazán jó tablet.”

Január 27-én  2010-ben Steve Jobs és az Apple a San Francisco-i Yerba Buena Arts Centerben bemutatja az új táblagépet. Ma már nem kérdés a termék sikeressége, de azt kevesen tudják, hogymindezt Steve feleségének köszönhetjük, aki elrángatta az Apple vezetőjét egy bulira, ahol Steve egész estébe nyúlóan hallgathatta a Microsoft egyik fejlesztőének ömlengését a táblagépekről. Helyettem inkább beszéljen Steve Jobs:

Ez a fickó folyamatosan azzal traktált, hogy a Microsoft majd hogyan rengeti meg alapjaiban a világot a tablet PC szoftverükkel és lehetetlenít el minden más laptopot, és hogy majd az Apple is kénytelen lesz licenszelni a Microsoft szoftverét. Miközben a készülék tervei teljesen elfuseráltak voltak. Stylus-szal lehetett csak kezelni. Ha ma valamit stylus-szal adsz ki, halott vagy. A vacsorán, mikor körülbelül tizedszer kezdett volna bele nekem a mondókájába, annyira elegem lett, hogy hazajöttem, és azt mondtam: “B***** meg, megmutatom neki, milyen lehetne egy igazán jó tablet.”  

A sztori folytatást már nem nehéz kitalálni, másnap megbízta csapatát a fejlesztésekkel és hat hónappal később megszülettet az első iPad.

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket kérjük, kedveld és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.

2017 Kidsnews | All rights reserved