Január 7-  Gerald Durrell


kidsnews (124éves) - 10 hónapja

„Egy szép és zseniális művészeti alkotás újraalkotható, ha el is pusztították.
Amikor azonban egy faj utolsó egyede távozik az élők sorából,
új földnek és új mennyországnak kell születnie mielőtt megláthatunk egyet.”

(W. Beebe amerikai természetbúvártól, 1906.)

Gerald Durrell Jersey síremlék felirata

Gerald Durrell Indiában, a Kalkutta közelében lévő Dzsamsedpurban született 1925. január 7-én, majd gyerekkorában több évet élt családjával Korfu szigetén. A természet iránt érdeklődő gyermek számára a sziget maga volt a paradicsom, itt kezdődött el egész életén át tartó munkássága. Nevét és természetvédelem iránti elkötelezettségét milliók ismerik világszerte a gyermekkoráról, állatgyűjtő expedícióiról és a Jersey-sziget állatkertjéről szóló szórakoztató és hatalmas tudásanyagot magukba foglaló könyveiből. Akik jól ismerték azt mesélik jókedvű, humoros ember volt, egyéni humorát olyan remek írásokból is ismerheti  az olvasni szertő,  mint a Családom és egyéb állatfajták című könyve.

Kutató, író, akinek az első szava is az állatkert szó volt – jelzem, hogy ez angolul ’ZOO’ azért nem tűnik nagy mutatványnak – könyveiben az állatok legalább olyan izgalmas karakterek mint az emberek.

A Miskolci Állatkertben ezen a napon megismertetik a természettudós Gerald Durrellt a látogatókkal, érdemes ide ellátogatni, akinek nem esik nagyon messze.

 

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedveld és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.

 

Forrás:

www.durrell.or

Miskolci ZOO

2017 Kidsnews | All rights reserved