február 12.- Darwin nap


kidsnews (124éves) - 10 hónapja

1809-ben ezen a napon született Charles Darwin, a természetes szelekció elméletének megalkotója. Darwin gyermekkoráról kezdve komolyan érdeklődött a természet csodái iránt, de az orvosi pályától hamar elfordult a műtétek sokkoló élménye miatt – Darwin korában még érzéstelenítés nélkül műtöttek.- Születésnapja alkalmából íme néhány érdekesség amit lehet, hogy nem tudtál:

1.

Az evolúció elméletet már Darwin születése előtt többen is kigondolták. Egy Alfred Wallace nevű tudós Darwinhoz hasonlóan dolgozott a teórián ebben az időszakban. Sőt mindketten 1858-ban tették közzé elképzeléseiket, de Darwin az elmélet helyességét igazolni is tudta részletes kidolgozással, ezért jobbára neki tulajdonítják a felfedezést.

2.

A „természetes szelekció” nem azt jelenti, hogy a legnagyobb, okosabb és erősebb marad fenn, hanem azonosítja azokat az organizmusokat, amelyeknek az adottságai elősegítik az életben maradást a többiekkel szemben.

3,

Természetes szelekció elméletének három legfőbb eleme, hogy a DNS módosulhat, ezek a változások lehetnek előnyösek, vagy ártalmasok és semlegesek is, és ezek a módosulások hosszútávon egy új faj kialakulásához vezetnek.

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedveld és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.

 

Forrás:

rd.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved