február 14. – Ma van Bálint-nap


kidsnews (124éves) - 1 éve

Ma van Bálint-nap, vagy ahogyan mostanában mondjuk a Valentin-nap. A XX. század végétől világszerte elterjedt szerelmesek napján illik kedvesünknek valami apró figyelmességgel örömet szerezni, amire ilyenkor minden üzletben “diszkréten” felhívják a figyelmünket.

A keresztény szokás Szent Bálint (latinul Valentin) idejéből ered, aki a XIV. században lett a jegyesek és fiatal házasok védőszentje. Interamna település püspökét a keresztény hite miatt egy február 14-i napon végezték ki a rómaiak. Mielőtt azonban az ítéletet végrehajtották volna, Bálint a hite erejével visszaadta a börtönőre vak leányának látását. A Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata szerint, ezután egy levelet küldött a felgyógyult leánynak, amelyet azzal írt alá, hogy a „A Te Bálintod.”

A  legenda szerint a püspök már korábban is tanújelét adta jóindulatának, mivel a keresztény szokások szerint azokat a szerelmeseket is megeskette, akiknek a császár rendelkezése értelmében nem lett volna szabad frigyre lépniük.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

Forrás:

wikipedia.org

kép: pixabay

2017 Kidsnews | All rights reserved