Február 25. – példakép, aki a börtönben kezdett írni


kidsnews (124éves) - 12 hónapja

A mai napon 1842-ben született Karl May, a legendás német író.  Karl May hatalmas utat járt be komoly vargabetűkkel, míg ő lett minden idők legsikeresebb német írója. Olyan karaktereket alkotva mint Winnetou és Old Shatterhand. Könyveit több mint 30 nyelvre fordították le és több mint 200 millió fogyott belőlük.

A mélyszegénységből indult és később apja által csúnyán bántalmazott, elmondása szerint az éhezéstől szemkárosodott kisfiúnak, csak nagymamája meséi jelentették a boldogságot. Apja erőszakos önmegvalósítási terveitől a könyvekhez menekülő fiú, elvégezete a tanító képzőt, de sajnos sorozatos ballépések miatt börtönre ítélték és megfosztották a tanítás lehetőségétől. A fegyenc évek alatt kezdett írni a börtönlelkész biztatására. Szabadulása után néhány hónappal jelent meg első regénye, majd állást kapott a könyvét is kiadó napilapjánál szerkesztőként.

Kiskorából hozott lelkesedés az új világ iránt egész életében elkísérte, karakterei idealizáltak, bátrak, nagylelkűek, ami máig tartó sikerének is ez egyik titka.

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.

Forrás:

mult-kor

2017 Kidsnews | All rights reserved