Február 8- A házasság világnapja


kidsnews (124éves) - 10 hónapja

„Az az elképzelés, miszerint az a legjobb házasság, amely az egyén boldogságát szolgálja, ellentmondásosnak tűnik. Nem a kapcsolat a házasság lényege? Nos, egy ideje már nem. A házasság évszázadokig egyfajta gazdasági-társadalmi szövetségnek számított, amelyben a felek érzelmi és intellektuális igényei másodlagos szerepet kaptak magának a szövetségnek a fennmaradásával szemben. A modern ember azonban társat keres a kapcsolataiban, mégpedig olyan társat, aki érdekesebbé teheti az életét…aki segít, hogy elérje becses céljait.”

Tara Parker-Pope

 

Az emberiség hajnalán legtöbb törzsben a házasság és monogámia ismeretlen fogalom volt. A nők és férfiak szabadon párosodtak, ahogyan az állatvilágban legtöbb fajnál ez szokás. De sok esetben az ivadékok felnevelésében szükségessé vált a gondoskodó szülő, és kiemelten az apa védelmező szerepe.

A Virginiai Egyetemen nemzeti házasságkutató projektje érdekes megállapításokra jutott. Többek között kimutatták, hogy a hosszú ideje házasságban élők vagyona 75%-kal magasabb a nyugdíjba vonulásuk idején, mint a szingli életet élő kortársasaiké. Külön érdekes adat, hogy a házas férfiak jövedelme 10-40%-kal magasabb, mint az azonos végzettségű, de egyedülálló férfiak jövedelme.

Ettől függetlenül a Virginiai Egyetemen nemzeti házasságkutató projektje azt is megmutatta, hogy az egyetemen végzős fiatalok közül körülbelül csak az egyharmada hisz benne, hogy a házasság mindent összevetve megfelelőbb választás, mint egyéb alternatívák.

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedveld és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.

2017 Kidsnews | All rights reserved