A hűvös idő meghozza az ember étvágyát és ez nem csak a napközben, de már a reggeliken is meglátszik. A brutális kalória mennyiségű reggeli mesterei az angolok, ha egy reggeli kedvéért nem szeretnél Londonig repülni, akkor megmutatjuk hogyan készül egy igazi angol reggeli.
Paradicsomos bab, sült gomba, tükörtojás, sült paradicsom, kolbász és szalonna (bacon) egy tányéron.
Hozzávalók 1 főre
10 dkg csiperkegomba (érdemes apróbbakat válogatni)
2 db tojás
2 ek. olaj
1 szelet toast kenyér
1 db paradicsom
1 vastag szelet, húsos szalonna (bacon)
1 paradicsomos babkonzerv
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
Valamilyen grillkolbász amit szeretsz
Só, bors
Elkészítés:
1.
Egy lábasba öntjük és melegíjük az 1 evőkanál olajat és megfuttatjuk rajta a szeletekre vágott hagymát, és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, majd hozzáöntjük a babkonzervet, sózzuk, borsozzuk és 2 percig főzzük.
Egy serpenyőben 1 evőkanál olajon megsütjük a szalonnát és a grillkolbászt, mehet mellé a gomba is.
Elkészítjük a tükörtojást (erről részletesebbe itt olvashatsz).
- Az egészet egy tányéra halmozzuk és élvezzük a munkánk eredményét.
Enjoy your meal!