Március 24. – Harry Houdini a világ legismertebb csapnivaló bűvésze.


kidsnews (124éves) - 12 hónapja

„A tömeg összecsődítésének nincs annál egyszerűbb módja, mint közhírré tenni, hogy egy bizonyos időpontban, egy bizonyos helyen, valaki megpróbál valamit, s ha nem sikerül, az életével fizet.”

A magyar származású Harry Houdini a szakma hozzáértői szerint nem is volt igazán bűvész, sőt valójában csak elcsépelt trükköket alkalmazott és tehetségtelen is volt a bűvészethez. De képes volt egy új műfajt megteremteni; a szabadulóművészetet. Itt nem a trükk volt a lényeg hanem a halál kigúnyolása. Az előtt soha, senki nem csinált ilyet és kinevették; kudarcra ítéltnek tartották ötletét. Senki nem akarta elhinni, hogy sikeresnek lehet lenni azzal, hogy 1,5 órát eltöltesz egy szobában a közönség szeme elől rejtve majd előállsz, hogy levetted a bombabiztos szuperbiztonságos bilincset. Nos, Houdini egy született tehetség volt. Lehet hogy nem a bűvészeté, de az önmagába vetett hitnek egészen biztosan, amit a környezete minden kishitűsége sem tudott letörni. Higgy magadban, és sokra viheted!

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait

 

Forrás:

http://buvesz.blog.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved