Március 25. – Velence alapítása


kidsnews (124éves) - 11 hónapja

421-ben ezen a napon alapítják Velence városát a wikipedia szerint. Az Alpok törmelékeiből kialakult partok közelében lévő kis szigetecskék és lagúnák sokasága nyújtott menedéket az embereknek a V. századi népvándorlási időszakban, hogy aztán sólepárlással, halászattal és földműveléssel foglalkozzanak. Először kisebb csoportokba, majd egyre nagyobb közösségekbe tömörültek. A növekedésnek indult lakosság miatt kénytelenek voltak a lagúnák rovásait kövekkel és földdel feltölteni.

A sok kis sziget között csatornák kezdtek kialakulni és Rialto-szigeten így létrejött a városközpont, amely napjainkban is ezt a szerepet tölti be. A közösségi együttműködés 697-re vált szorossá annyira, hogy közös vezetőt válasszanak. Paulicius Anafestus, aki az első dózséja volt az 1100 évig fennálló Velencei Köztársaságnak. Velence jellegzetességeiről mindenki hallott már, ám aki ellátogat a városba, időutazást tehet azokba az időkbe, amikor ez a kis város gazdagságban dúskált és óriási hatalommal bírt.

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait

2017 Kidsnews | All rights reserved