március 6. – Az energiatakarékossági világnap


kidsnews (124éves) - 9 hónapja

Az emberiség egyik legnagyobb gondja, amely sürgős megoldást kíván már napjainkban is az az energiaforrások kimerülése. Éppen ezért fontos feladat, hogy újabb lehetőséget találjunk az energia okos felhasználására. Az általunk felhasznált energia nagyon kis része származik csak alternatív, újra felhasználható energiaforrásokból hazánkban, és ennek megtermelése rengeteg üvegházhatású gázt bocsát ki légkörünkbe. Pontosan ezért nem igaz, hogy mi nem számítunk, igenis sok kicsi tényleg sokra megy – pozitív és negatív irányban is.

Fogyasztói szokásainkat úgy kell igazítani és megváltoztatni, hogy az energiát a lehető leghatékonyabb módon használjuk fel otthonainkban. Míg Dél-Afrikában rövidesen kifogynak a vízből addig mi, ivóvízben fürdünk és használjuk ezt például a wc öblítésre is. Szóval zárd el a csapot fogmosás közben és zuhanyozz le fürdés helyett. Víz takarékosságról bővebben itt olvashatsz. 

Térj át otthonodban az izzólámpákról az energiatakarékos lámpákra. Az energiatakarékos lámpák kevesebbet fogyasztanak, és hosszabb az élettartamuk is.

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.

2017 Kidsnews | All rights reserved