április 1. – Húsvét vasárnapja és bolondok napja


kidsnews (124éves) - 2 éve

Ebben az évben húsvét vasárnapja és a legtöbb fiatal által várva várt bolondok napja egy napra esik. Bolondozások napján érdemes a világ és egymás híreit is fenntartással kezelni, ez a nap ugyanis a fake news-ok ünnepe. Bár a világot nem csak ma borítja el az álhírek tömege, de legalább felkészülhetünk, hogy számtalan kamuval fogunk találkozni.

Az „ünnep” eredete homályba vész, a nem túl szellemes és fantáziadús kutatók szerint áprilist a változékony és hazudós időjárása ihlette. De van, aki az állítja, hogy a szokás a húsvéti passiójátékokból ered, amikor is Krisztust a pere során Kajafástól Pilátushoz, innen Heródeshez, majd megint Pilátushoz küldték. Ez az eredete a  Ponciustól Pilátusig szaladgál szólásnak is. Aztán van olyan gondolkodó, aki szerint ez mind hülyeség, és valójában  az ünnep az ókori Rómából indult, a szabinok átverésével, amikor is a Neptun-ünnepre hívták meg őket Rómába, hogy aztán elragadják a védtelen lányaikat és asszonyaikat. Ki tudja?! Ami biztos, hogy ebben az évben ezen a napon ünneplik a keresztények a Húsvétot, amikor is először esznek húst a 40 napos böjt után, és Krisztus feltámadását is persze 😊.

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.2017 Kidsnews | All rights reserved