április 2- autizmus világnapja


kidsnews (124éves) - 11 hónapja

Dustin Hoffman, mint esőember a ma már filmklasszikusnak tekinthető alakításának köszönhetően vált „híressé”. A filmdrámában látható kognitív fejlődési zavar az autizmus. Ebben a betegségben a hivatalos meghatározása szerint  „késés figyelhető meg a szociális interakcióban, a kommunikációs nyelvben, a szimbolikus és imaginatív játékban”, amelynek tünetei kisgyermekkorban jelenek meg, pontos okai nem tisztázottak még napjainkban sem. A betegséget manapság már könnyebben tudják diagnosztizálni, de ez nem egyenlő azzal, hogy dinamikusan emelkedne a betegségben szenvedők száma, csupán hamarabb felismerik.

Az autizmus betegségben szenvedők állapota széles spektrumot alkot, ami a szinte alig észrevehetőtől a súlyos állapotokig terjedhet és sokféleképpen nyilvánulhat meg.

A leggyakoribb az Asperger-szindróma és a Kanner-szindróma, illetve az autizmus megnevezés alatt egyszerűen a közepes vagy a súlyos autizmust értik.

Három film, amit érdemes megnézni, hogy jobban megértsd ezt a betegséget:

Esőember 1988

Hósüti 2006

Ben X 2007

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.

2017 Kidsnews | All rights reserved