Április 20 – megszületett Adolf Schicklgruber, aki a történelembe Adolf Hitlerként vonult be.


kidsnews (124éves) - 12 hónapja

Az emberiség történetének egyik legnagyobb szörnyetegeként nyilvántartott vezető ezen a napon született 1889-ben. Összeszedtünk néhány érdekességet, amit nem tanítanak a töri órákon.

1.

Hitler rossz tanuló volt. Hatodikosként megbukott, osztályt ismételt.  Később csak a harmadik próbálkozásra vették fel főiskolára, de rövid időn belül ki is csapták.

2.

Hitler elmondása alapján egyetlen embert szeretett és ez az édesanyja volt. Állítólag anyja képét mindig magánál hordta és ez a kép az öngyilkosságakor is nála volt. Hitler 18 éves volt, amikor anyja meghalt rákbetegségben. A Mein Kampfban megírta, hogy ekkor kiveszett belőle minden szeretet.

3.

A kis Adolf négy évesen beleesett az Inn folyóba és majdnem belefulladt! Egyik társa, Johann Kühberger ugrott utána a vízbe és mentette meg az életét. Valószínűleg később átgondolta tettének helyességét.

4.

Hitler szülei közeli rokonok voltak, ezért kormányzati engedéllyel köthettek csak házasságot mivel a vérfertőző viszonyokat a törvény nem engedi.

5.

Rettenetesen szégyellős volt, soha nem mutatkozott ruha nélkül senki előtt, de még rövid ujjú ruhában sem. Ennek oka állítólag, hogy több egészségügyi gondja közül az egyik az úgynevezett Klinefelter-szindróma volt, amely elsősorban nőies testalkatot takar a férfiak esetében. Jellemző a mell megnagyobbodása, a széles medencecsont és a nőies fanszőrzet is, továbbá a hím nemi hormonok (androgének) csak csökkentett mennyiségben termelődnek. A felsoroltak miatt Hitler az orvosai előtt sem vetkőzött le és mindig egyedül mosakodott, és kabátját, zakóját még a legnagyobb melegben sem vetette le sosem.

6.

Hitler imádta a műszaki dolgokat és különösen az autókért rajongott, de ő soha nem volt képes megtanulni vezetni. Ennek pontos oka ismeretlen. A Führer lovemárkája a Mercedes Benz W150/770 Cabriolet volt, mely a korszak legjének számított.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

Forrás:

http://tortenelemcikkek.hu

http://olvass-erdekessegeket.blog.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved