április 21- Romulus és Remus ezen a napon alapítja meg Rómát


kidsnews (124éves) - 10 hónapja

Pontosan 2771 éve (Kr. e. 753.) április 21-én alapította meg a Római legenda szerint Romulus és Remus Róma városát. Azon a helyen, ahol  az anyafarkas tejével táplálta őket, hogy aztán az alapított város lakói előbb a félsziget, majd később Európa nagyobbik részét az uralma alá hajtsák, hogy bukása után is az európai kultúra és művészet fővárosa legyen. Néhány érdekesség, amit biztosan nem tudtál.

1.

Az emberiség történetének első „plázája” Traianus császár idejében épült fel Róma területén, 150 üzletet találtál volna benne.

2.

A legtöbben tudtak olvasni Rómában, de soha nem volt iskolakötelezettség a római családok számára. Úgy tartották, hogy ez a család magánügye, de általában nyilvános iskolákba vitték a gyerekeket, ami sokszor az utca kis ponyvával letakart része volt.

3.

Az ókori Rómában adót vetettek ki a pisire, mivel ezt ammóniatartalma miatt gyakran használták ruhamosásra, vagyis mosószarként is árulták, és mivel ez árucikk, így adózni is szükséges.

4.

A gladiátorok vérét többek között epilepszia és meddőség gyógyítására is használták Ezért a  kereskedők sokszor már a viadalok alatt az arénában is árulták a frissen eltávozott halott gladiátor harcosok vérét.

Róma szerint a keresztények kannibálok voltak, akik Krisztus vérét és testét ették 😊

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

Forrás:

torimaskepp.cafeblog.hu

mult-kor.hu,

www.rubicon.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved