április 23. – A könyv és a szerzői jogok világnapja


kidsnews (124éves) - 10 hónapja

Ha bármi rossz történik velünk, amikor gyűlöljük a pillanatot, egy jó könyv mindig el tudja söpörni elménkből a gondokat. Lehet, hogy csak arra pár órára amíg olvasod, de képessé tesz, hogy megszabadulj tőle.

1995-ben Párizsban katalán felvetésre határozott az UNESCO, hogy minden év április 23-án ünneplik a könyv és a szerzői jogok világnapját. A plágiumok évszázadában ez különösen fontos, mert az online tér előretörésének következtében nagyon könnyen kerül bármilyen szellemi termék torrent oldalakra. Aminek sokan örülnek, pedig a világ rendje szerint, ha valamire szükségünk van, az számunkra érték! És ha nem tudjuk mi előállítani, akkor illik azoknak az embereknek a munkáját is anyagilag is elismerni, akik ezt a bármit létrehozták számunkra.

Azért a mai nap az, amikor a világ számos pontján igyekeznek erre felhívni az emberek figyelmét, mert ezen a napon halt meg  1616-ban  Cervantes, Shakespeare és Inca Garcilaso de la Vega. Elképesztő tény, hogy április 23-án egyetlenegy napon, a világ és az irodalom szegényebb lett 3 csodás tehetséggel.

Ezen a napon egyetlen lényeges dolog van!  Az, hogy szeretünk olvasni és tiszteljük az írókat, akik munkájukkal megajándékoznak minket rengeteg csodával, amit ragyogó elméjük és fantázia világuk legmélyebb bugyraiból ásnak elő számunkra.

 Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 

2017 Kidsnews | All rights reserved