Június 2. – megszületett Tarzan.


kidsnews (124éves) - 11 hónapja

1904. 06. 02-én, Szabadfalun megszületett a leginkább Tarzan szerepében elhíresült Weissmüller János. Johnny Weissmüller családjával még a születésének évében emigrált az Amerikai Egyesült Államokba és ott Chicagoban telepedtek le. Ő volt az első olyan ember, aki a 100 méteres távot a medencében egy percen belül volt képes teljesíteni. Sportpályafutása során öt olimpiai arany szerzett és ötvenkétszer lett amerikai bajnok, miközben hatvanhét világrekordot úszott.

Nehezen hihető, hogy a kiváló sportoló, a filmszerepeiben a fákon ugráló, liánokon lengő Johnny, fiatal gyermekként gyenge fizikuma és légzési nehézségek miatt gyakran betegeskedett, pedig így volt. Orvosi tanácsra kezdett el sportolni, úszni és annyira jól érezte magát ebben a közegben, hogy szinte minden idejét a vízben töltötte.

Miután felhagyott a versenysporttal, reklámszerződéseket vállalt és több kevesebb sikerrel a színészkedéssel próbálkozott. Évekkel később, jelentkezett az Edgar Rice Burroughs nagysikerű regényeiből filmre vitt, Tarzan-hangosfilmek főszerepére és több mint száz jelentkezőből őt választották ki a szerepre.

Már a válogatókon kiderült, hogy nemcsak a testfelépítése hanem jellegzetes orgánuma is tökéletesen passzol a szerephez.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 

Forrás:

index.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved