Monacói Hercegség


kidsnews (124éves) - 12 hónapja

Pontosan 803 évvel ez előtt Fulco del Casello vezetésével a genovai Ghibellinek letelepedettek a monacói sziklán és belekezdtek annak az erődnek a megépítésébe, amelyen a mai hercegi palota is áll.

Napjaink Európájának második legkisebb állama (az első a Vatikán) kapcsán leginkább a gazdagság, a luxus jut az eszünkbe, illetve az, hogy Monaco a világ legsűrűbben lakott országa. A sűrű lakosságszám nem véletlen, hiszen a hercegség területe valóságos adóparadicsom az itt élők ugyanis nem kell fizessenek sem jövedelem sem pedig társasági adót.

Monaconak mára már négy kerülete van, amelyek közül a legismertebb a Forma 1-nek és a díszkivilágításban pompázó kaszinóknak köszönhetően Monte Carlo. De kár lenne azt gondolni, hogy csak ebből állna Monaco, hiszen az oda érkezőknek általában a csodás természeti adottságok tűnnek fel legelőszőr.

A kisméretű országot az egyik oldalról a Földközi tenger a másik oldalról pedig a Tengeri-Alpok vonulatai húzódnak végig a határvonal mentén. Ha szerencséd úgy hozza, hogy Monacói Hercegségbe vinne a sors ne hagyd ki a híres Oceanográfiai Múzeumot, ahol nemcsak a hatalmas tengervizes akvárium lélegzetelállító, hanem a felette található óceán és búvár kiállítások is igen látványosak.

 

Forrás:

monaco.org.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved