Július 19.- Colt születése.


kidsnews (124éves) - 10 hónapja

204 évvel ez előtt 1814.-ben ezen a napon született Samuel Colt milliomos amerikai feltaláló, akinek a forgótáras pisztoly mellett a víz alatt is használható robbanószerkezet és a vízalatti távírókábelt is köszönhetjük.

Vagyonát a róla elnevezett és hatalmas népszerűségnek örvendő forgótarás ismétlő fegyvernek köszönhette. Elmondása szerint már 11 évesen elkezdte foglalkoztatni a későbbi colt-ként elhíresült lőfegyver megalkotása, de akkoriban még az is nagy kérdés volt egyáltalán lehetséges-e egy pontos ismétlődő lövések leadására képes eszköz létrehozása. A fegyver elgondolása ugyanis már létezett de az angol Elisha Collier által megalkotott pisztoly rettentő pontatlan volt sokszor megsebesítve magát a használóját is.

Colt folyamatosan gondolkodott a probléma megoldásán, amíg a sikeres ötletet végül egy India felé tartó hajóúton találta meg, amikor is az általa megfigyelt kormánykerék hozta meg a várva várt ihletetett. Mire a hajó lehorgonyzott, Colt fából már elkészítette a kigondolt modellt, majd hazatérése után 1832-ben, az apja és egy fegyverkovács segítségével el is készült az első prototípus. A feltaláló ekkor még csak 18 éves volt.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

Forrás:

rubicon.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved