Július 28. – Egy katonai repülőgép csapódott az Empire State Building felhőkarcolóba.


kidsnews (124éves) - 8 hónapja

Letöbbünknek az USA, a felhőkarcoló és a repülőgép szavak kombinációjára az első asszociációja szinte biztosan a 9.11 lenne, hiszen ez volt a modernkori történelem egyik legsúlyosabb terrorcselekménye, azonban ebben a cikkben nem erről lesz szó.

A Második Világháború végén, 1945 július 28-án egy eltévedt, kétmotoros bombázó repült bele az Egyesült Államok egyik ikonikus épületébe az Empire State Building felhőkarcolóba. Azon a napon akkora volt a köd a város felett, hogy a B25-öst vezető, rutinos pilóta teljesen elvesztette a tájékozódó képességét és 362 km/ h sebességgel, a 78 és 79 emelet között becsapódott az épületbe.  A közel 21 méteres fesztávú és 5 méter magas repülőgép egy 6 méteres lyukat ütött az épület oldalába.

A baleset során a gépen lévő 3 főnyi személyzet és becsapódás helyén lévő irodában tartózkodó pár ember veszett oda, miközben az épület nem sérült meg számottevően és mindössze két nap múlva újranyitott. Még az a liftes fiú is túlélte, aki 75 emeletnyiit zuhant az elmetszett kábel miatt irányíthatatlanná vált felvonóval együtt. Ezzel egyébként azóta is ő a lifttel legtöbbet zuhanó Guiness rekorder.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is

 

2017 Kidsnews | All rights reserved