Augusztus 10. – 32 éve rajtolt az első hazai Forma 1-es verseny


kidsnews (124éves) - 10 hónapja

Bár Bernie Ecclestone -a Formula–1 autóverseny-sorozatot irányító cégcsoportok legfontosabb vezetője volt- már az 1980-as évek elején tervbe vette, hogy nagydíjat kellene rendezni valamelyik szocialista országában, akárhogy próbálkozott ez sehogyan sem akart neki összejönni.

Miután három éven át sikertelenül próbálkozott a Szovjetunióval, Jugoszláviával, Kínával és Csehországgal hazánkba látogatott, hogy megfelelő helyszínt találjon a száguldó cirkusznak. A magyarországi pálya kialakításáról így 1983-ban kezdődtek meg a tárgyalások, helyszíneként több verzió például a Városliget, valamint a Népliget is -ahol már 1936-ban is rendeztek Grand Prix versenyt- felmerült. Mivel ezeket a kormány környezetvédelmi valamint esztétikai okokra hivatkozva nem engedélyezte, a választás az M3-as autópálya mogyoródi lehajtójánál lévő homokos területre esett.

Az 1986-ban megrendezett első magyar nagydíjon olyan nevek versenyeztek, mint Ayrton Senna, Nelson Piquet, Nigel Mansell és Alain Prost.

 

Nico Hülkenberg és Carlos Sainz valamint a Renault csapatfőnökkel Cyril Abiteboullal készült videóinterjúnkat ide kattintva tudjátok megnézni.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is

Forrás:

wikipedia.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved