Augusztus 17. – A XX. század legnagyobb náci rejtélye


kidsnews (124éves) - 10 hónapja

A hivatalos verzió szerint 31 éve, 1987. augusztus 17-én őrei néhány percre ellenőrzés nélkül hagyták háborús bűncselekmények miatt elítélt és életfogytiglani börtönbüntetést töltő egykori nácit, Rudolf Hesst a hetesszámú foglyot a Berlinben a spandaui börtönben, amely állítólag elég volt az akkor 93 éves embernek, hogy egy elektromos vezetékkel segítse magát a purgatórium örök tűzére.

Rudolf Hess korábban Hitler jóbarátjaként, helyetteseként és a Hitler üdvözlő karlendítés kitalálójaként vált ismertté. Az egyetlen véleménykülönbség közte és szeretett Führerre között mindössze annyi volt, hogy Hess szenvedélyesen hitt az angol- német szövetség és a békekötés szükségességében.

Hess, Hitler tudta nélkül 1941. május. 10-én repülőre szállt majd Anglia felé vette az irányt. Skócia felett aztán ejtőernyővel kiugrott a gépből, landoláskor pedig bokáját törte. A sérült nácit azonnal letartóztatták majd miután kiderült, hogy katonai titkok nem nyerhetők ki belőle megfigyelés céljából pszichiátriára vitették.

Eddig a tények, ez után már csak elméletek és kérdések maradnak. Hogyan lehetett volna abban az időben „titkosan” a Führer és a hadban álló felek légvédelemének tudta nélkül repülni ilyen távolságot?  Miért lettek visszaparancsolva indoklás nélkül az angol légierő vadászai, amelyek észlelték a betolakodó gépet?  Mért készültek a felszállás előtt fényképek, ha titkos volt az akció és miért látható azokon a 3526-es oldalszám hiszen a kiugrását követően lezuhant és megtalált repülőgép oldalszáma 3869-es volt.

A fentiek alapján nem csoda, hogy a mai napig elméletek feszülnek egymásnak ki is volt valójában a később lebontott intézmény utolsó fogja. Rudolf Walter Richard Heß (Hess), vagy talán egy hasonmása? Miért nem találkozhatott a fogoly 40 évig senkivel, és miért nem akart ő maga sem találkozni tulajdon feleségével a per alatt? Ilyen és ehhez hasonló kérdések garmadájával találja magát szemben az, aki Rudolf Hess történetét kutatja.

Ha mélyebben érdekel a téma forrásaink között találsz az üggyel részleteiben foglalkozó cikkeket.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is

 

Forrás:

tortenelemcikkek.hu ,

mult-kor.blog.hu

magyaridok.hu

Fox News

2017 Kidsnews | All rights reserved