Augusztus 31.- Balesetben elhunyt Diana hercegnő.


kidsnews (124éves) - 12 hónapja

1997. augusztus 31-én Diana walesi hercegnőt és barátját rengeteg lesifotós várta egy párizsi hotel előtt, mivel Lady Diana akkoriban a Károly herceggel megromlott házassága és válása miatt a világ legtöbbet fényképezett és a legnagyobb érdeklődésre számot tartó asszonya volt. A nem kívánt sajtóérdeklődés egyébként rengeteg problémát okozott a párnak ezért Dodi Al-Fayed a hotel helyettes biztonsági főnökét bízta meg azzal, hogy aznap este legyen a sofőrjük, megpróbálva elkerülni, összezavarni ezzel a fotósokat, riportereket.

A férfi nagyon ideges volt, feltehetően az autót sem ismerte jól és hogy lerázzák a sajtót, útközben úgy döntött áthajt a Pont de l’Alma alagúton, ahol elveszítette az irányítást az jármű felett, majd nekicsapódtak egy tartópillérnek.

A roncsra és az akkor még élő hercegnőre a fotósok találtak rá, de a bulvárképek kattintgatása közben nem foglalkoztak a mentők vagy a rendőrég értesítésével és máshogy sem segítettek a sérülteken.

A baleset után százezrek gyászolták a rendkívül népszerű, szociális érzékenységéről és emberségéről elhíresült Dianát. Az emberek sok helyen nyilvánosan sírtak az utcákon és virágtengerrel borították el az emlékhelyeket, miközben a párizsi rendőrség hét fotóst vett bűnügyi őrizetbe.

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is. 2017 Kidsnews | All rights reserved