A brit klasszikus az uborkás szendvics


kidsnews (124éves) - 2 hete

Ez a számunkra kissé idegen ízű szendvics annyira emblematikus, hogy gyakran jelenik meg a brit filmekben és az angol arisztokrácia egyik fő étkeként nem mindig hízelgő összefüggésben.

ELKÉSZÍTÉSE:

A  vékonyra szelt tósztkenyér héját levágjuk, a szeleteket vékonyan vajazzuk. Ez nemcsak ízesíti, hanem vízhatlanná is teszi a kenyeret, így az uborka nem tudja átáztatni

A két vajas szelet közé két réteg hajszálvékonyra vágott, hámozott fürtös uborka kerül. Javaslat: Az uborkát csak közvetlenül felhasználás előtt vágjuk fel, sóval, citrommal ízesítsük.

Az Egyesült Államokban vaj helyett krémsajtot vagy zsíros tejfölt használnak és az uborkát meghintik kaporral vagy más friss zöld fűszerrel.

 

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is. 

 

2017 Kidsnews | All rights reserved