Szeptember 16. – Az Egyesült Államokban beindulnak az első postavonatok.


kidsnews (124éves) - 8 hónapja

1875. szeptember 16-án indulnak el az Amerikai Egyesült Államokban az első speciális kialakítású postavonatok. Az első, öt postakocsiból álló szerelvény New Yorkból Albanyba, Buffaloba, Clevelandbe, Toledóba és Chicagóba ment és több mint 33 tonna küldeményt szállított. A postavonatok üzembe állítása része volt annak a vállalásnak, amely a levélforgalmi és csomagküldemények célba juttatásának idejét volt hivatott csökkenteni.

Magyarországon az első postavonat 1868-ban közlekedett, majd 136 év után, 2004. június 26-án álltak le a szerelvények, amelyek jellemzően éjszaka közlekedtek. A vonatok a vonalhálózaton lévő nagyvárosokban álltak meg, ahol leadták, illetve felvették a csomagokat és zsákban az odavaló leveleket. A postai dolgozók a következő állomás eléréséig leválogatták a küldeményeket, így a frissen felvett levelekből és csomagokból is a következő nagyvárosba érve már leadták az oda szántakat.

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is. 

Forrás:

www.archives.gov

2017 Kidsnews | All rights reserved