Szeptember 19.- Nyikita Hruscsovot nem engedik be Disneylandbe.


kidsnews (124éves) - 10 hónapja

1959. szeptember 19-én a történelmi jelentőségű diplomáciai látogatáson az Amerikai Egyesült Államokban tartózkodó Nyikita Hruscsovtól egyszerűen megtagadják a belépést Disneylandbe. Az Államokba látogató első szovjet miniszterelnök csalódottságának az alábbi mondatokkal adott hangot:

„Kijelölték számomra az útvonalat, megmondták, mit nézhetek meg, hová mehetek. Így például kijelölték, hogy meglátogathatom a Disneylandet, Disney országát. Most azonban odajöttek hozzám, és azt mondták, Disneylandbe ön nem mehet. Vajon miért? Talán rakétakilövő állomásokat létesítettek ott? … Mi van önöknél ott, kolera vagy pestisjárvány? Vagy talán Disney országát banditák foglalták el?”

A látogatás elmaradásának okára több verzió is született akkoriban. Egyesek szerint a parkban lévő hatalmas tömeg miatt nem tudták volna szavatolni az ügynökök a vezető biztonságát, míg mások arra esküsznek, hogy a park alapítója, maga Walt Disney mutatott fityiszt a kommunista vezetőnek.

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is. 

Forrás:

index

2017 Kidsnews | All rights reserved