Szeptember 23. – Megalakul a Nintendo.


kidsnews (124éves) - 10 hónapja

Kiotóban 1889. szeptember 23-án Jamaucsi Fuszadzsiró megalapítja a Nintendo-t. Kezdetben persze nem videójátékokat gyártottak, hanem kézzel készített, mintázott Hanafuda kártyákat. Ezek mellett később, az 1960-as években létrehoztak egy taxivállalatot, egy szállodaláncot, egy tv-csatornát és egy élelmiszeripari vállalatot is de ezek közül mindegyik megbukott.

A videójátékok felé csak az 1970-es években fordult a cég. Első lépésük az volt, amikor megszerezték a Magnavox Odyssey, az első kereskedelmi forgalomban kapható játékkonzol eladásának jogát Japánban 1975-ben.

Az első saját videójátékuk a Computer Othello volt 1978-ban, amit a Radar Scope, a Donkey Kong és a Mario Bros követett. Az első saját hardware-t, a Nintendo Entertainment System nevű gépet 1985-ben adták ki. A 12 játékkal megjelent 8 bites játékkonzol jelentős sikert ért el és feltámasztotta az éppen hanyatlásban lévő játékipart és általánosan ismertté tette a Nintendo-t.

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 

2017 Kidsnews | All rights reserved