Szeptember 24.- Felavatják az FC Barcelona új stadionját.


kidsnews (124éves) - 11 hónapja

1957. szeptember 24-én avatták fel az akkor még Estadi del Futbol Club Barcelona elnevezésű stadiont, amely Európa legnagyobbja, legtöbb nézőt befogadni képes sportlétesítménye lett. A 288 millió spanyol pesetából felhúzott aréna nagyszabású átadóünnepsége egy szentmisével kezdődött, amelyen a város érseke, Gregorio Modrego fel is szentelte az FC Barcelona csapatának otthont adó épületet.

Délután még egy stadionavató meccsre is sor került, amelyen a kezdő tizenegy a következő volt: Ramallets, Olivella, Brugué, Segarra, Vergés, Gensana, Basora, Villaverde, Martínez, Kubala és Tejada.

A lengyelek ellen vívott mérkőzés az elvárásoknak megfelelően a hazaiak 4-2-es győzelmével végződött. A félidőben a rendezők 10 000 galambot engedtek szabadon ezzel jelképezve, hogy egy új korszak kezdődött el az FC Barcelona történelmében.

 

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved