Szeptember 6.-Visszatér Magellán hajója Spanyolországba, bebizonyítva, hogy a Föld gömbölyű.


kidsnews (124éves) - 12 hónapja

1522. szeptember 6-án, a Föld körbehajózása és közel hároméves távollét után kikötött Spanyolországban a Magellán vezette expedíció egyetlen megmaradt hajója a Victoria.

Az 5 hajóból és 300 tengerészből álló flotta a spanyol lobogó alatt indult a földkörüli útra még 1519. szeptember 20-án. Magellánnak rengeteg problémával kellett szembenéznie az út során. A hajókon a hosszú, küzdelmes út során gyakoriak voltak a zendülések, kevés volt az élelmiszer és az édesvíz és többször bocsátkoztak harcba is. Valamikor 1520 végén sikerült átjutniuk a Csendes-óceán térségébe, amit Magellán nevezett el az akkor éppen nyugodt vizéről. 1521 tavaszán aztán a Fülöp Szigeteken, egy a helyiekkel folytatott összetűzésben Magellán életveszélyesen megsebesült majd meg is halt. Ezt követően az öt hajóból csak egyetlen egy, a Viktória nevezetű tért haza Spanyolországba, mindössze 18 főnyi személyzettel.

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is. 

Forrás:

kép: commons.wikimedia.org

2017 Kidsnews | All rights reserved