Totális ökológiai katasztrófa az iskola kezdés?!


kidsnews (124éves) - 12 hónapja

Sajnos nem találtunk olyan platformot, ahol a világ diákjainak létszámára vonatkozó statisztikát megtalálhattuk volna, de az biztos, hogy az Egyesült Államokban 56,6 millió, Indiában 120-150 millió, Kínában pedig 425 millió általános és középiskolai diák van, míg Magyarországon körülbelül 1 millióan tanulnak különböző iskolákban.

A nyári szünet utáni első munkanapon aztán mindannyian elindulnak közösségi közlekedéssel, vagy éppen autóval az oktatási intézményekbe. Ha a fenti diákokból csak minden másodig gyereket visznek be a szülők a suliba kocsival az akkor is több mint 600 000 autót jelent a forgalomban, növelve az iskolák környéki dugókat. Ez a jelenség hazánkban is ismert, talán nincs is olyan iskola, ahol nem lenne teljesen tele a környék autókkal és rém ideges szülőkkel a becsengetés előtt, nem is beszélve a fővárosban és az agglomerációban tapasztalható reggeli és délutáni torlódásokról.

A hatalmas forgalom és a járművek kipufogógáza persze megterheli a környezetet is ezért, ha a közösségi közlekedést nem tudod használni érdemes valamiféle rendszert kialakítva több iskolatársaddal osztozni valamelyik szülőn és annak autóján.

Persze vannak ezen kívül is komolyan megfontolandó és a bolygónkat védő lépések. Az erdőgyilkos tankönyvigényen ugyan nem tudsz változtatni, de ha tavaly csak két oldalt írtál bele fizika füzetbe még tuti jó lesz idén is, ezért nézd át mit tudsz hasznosítani, hogy nem terheld tovább a környezetedet.

Gondolkoztál már azon, hogy ha minden oktatási intézményben kialakításra kerülne a sajátbögrés rendszer körülbelül 3 milliárd műanyag pohárral vagy PET palackból lenne kevesebb műanyagszemét hazánkban?!

Ha ezeket a szempontokat szem előtt tartod, sőt figyelsz arra, hogy szelektíven gyűjtsd a hulladékot, netán még a következő osztályoknak is továbbadod a már nem kellő könyveket akkor nagyon is sokat tettél a környezetünkért.

 

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is. 

Forrás:

statista.com

ksh.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved