Október 10. – Meghalt Superman.


kidsnews (124éves) - 8 hónapja

2004. október 10-én, 52 évesen, szívinfarktusban hunyt el Christopher D’ Olier Reeve amerikai színész, rendező, producer és író, aki népszerűségét az újságíró Clark Kent azaz a Superman szerepével alapozta meg.

A Krypton bolygóról gyerekként elmenekülő, majd a Földön felnevelt, felnőttként kettős életet élő, szuperképességű újságíró megformálását annyira komolyan vette az amúgy is sportos Reeve, hogy a forgatások előtt mindig rengeteg időt töltött a tornatermekben, hogy nehogy a kék ruha alá szivacsizmokat rakjanak be neki.

1995-ben azonban súlyos lovasbalesetet szenvedett, amelynek következtében nyaktól lefelé lebénult, így élete végéig tolószékbe kényszerült. Persze Superman a testét gúzsba kötő  baleset után sem tétlenkedett. Mindig azt mondta, hogy az ember élete és személyisége akkor fejlődik, ha olyan célokat tűz ki maga elé, amelyek eléréséhez a tehetsége legjavát kell mozgósítania ezért a tolószéket is egy kihívásnak tekintve igyekezett teljes életet élni. Megalapította a Christopher Reeve Alapítványt és  népszerűségét, valamint kapcsolatait felhasználva a gerincsérülés miatt mozgásképtelen emberek érdekérvényesítésének élharcosává vált.

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

Forrás:

hetek.hu

kép: Wikipedia

2017 Kidsnews | All rights reserved