Október 12. – Fegyház lett Alcatrazból, azaz a Sziklából.


kidsnews (124éves) - 8 hónapja

1933-ban ezen a napon vette át az Igazságügyi Minisztérium az amerikai hadseregtől a San Francisco-öböl közepén lévő Alcatrazt, hogy ott kialakítsa az Egyesült Államok legbiztonságosabb szövetségi fegyházát. Az egészen 1963-ig üzemelő büntetésvégrehajtási intézetben ezután olyan hírhedt fogvatartottak raboskodtak, mint például az adócsalásért elitélt maffiavezér Al Capone, vagy az életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt emberrabló, az imádott fegyveréről elnevezett „Machine Gun” Kelly.

A korábban világítótoronyként majd katonai támaszpontként is üzemelő Sziklából 29 éves működése során állítólag senki sem tudott megszökni. A feljegyzések szerint a szűk három évtized alatt mindössze 14 szökési kísérlet történt, de egy rab sem jutott messzire, mivel a szigetet körülvevő kiszámíthatatlan és hideg víz nem sok esélyt adott a szabad életre vágyó elitélteknek.

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

2017 Kidsnews | All rights reserved