Október 17. – Elítélik Al Capone-t.


kidsnews (124éves) - 11 hónapja

1931. október 17-én adócsalás miatt 11 évre ítélik Al Capone-t, a Sebhelyesarcút. Az 1899-ben született, majd a világ egyik leghíresebb bűnözőjeként elhíresült Alphonse Gabriel Capone fénykorában hatalmas pénz és körülbelül 1000 főt számláló „hadsereg” felett uralkodott, amelyekkel képes volt a markában tartani egész Chicago-t.

Az alkoholtilalom alatt a szeszcsempészetben, majd a szerencsejátékban, illetve a prostitúcióban is érdekelt maffiózó már az 1920-as években biztosította helyét az FBI top 10 körözöttjének listáján. Fő fegyvere a korrupció és az erőszak volt, de hamar rájött arra is, hogy a sajtón keresztül, hogyan tudja befolyásolni a közvéleményt.

Bár a szövetségi ügynökök, folyton a nyomában voltak soha sem sikerült az általa elkövetett erőszakos bűncselekmények vagy az alkoholcsempészet miatt felelősségre vonni. Adócsalás vádjával állt bíróság elé, majd az ítéletet követően, 1931-ben kezdte meg büntetésének letöltését. A börtönben saját súlycsoportjában, az emberei nélkül már nem tudott érvényesülni, rabtársai kiközösítették és többször rátámadtak, bántalmazták.  A rohamtempóban romló egészségi állapota miatt 8 év múlva szabadon engedték, de a félig roncs Capone ezután már soha sem tudta visszaszerezni korábbi alvilági pozícióját és visszavonultan élt 1947. januári haláláig.

 

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved