Október 19. – Kereskedelmi embargó Kubával szemben.


kidsnews (124éves) - 5 hónapja

1960.október 19-én vezeti be az Amerikai Egyesült Államok a teljes kereskedelmi embargót a Karib tenger gyöngyszemeként is emlegetett egykori spanyol gyarmattal, Kubával szemben. A szigetország gazdaságát évtizedekre konzerváló intézkedés annak ellenére valósult meg, hogy Dwight D. Eisenhower amerikai elnök 1959-ben, a kubai forradalmat követően hivatalosan is elismerte a hatalmat megszerző Fidel Castro miniszterelnököt és annak új kormányát.

Az egykori forradalmár által képviselt kommunista irányvonal idegesítette leginkább az amerikai kormányzatot, és ezt a kellemetlen érzést nem nagyon enyhítette  a szigeteken lévő amerikai tulajdon fokozatos államosítása sem.  Elsőként a kubai cukor exportjában résztvevő hajókat állították parkolópályára, majd fokozatosan következtek az egyre drasztikusabb kereskedelmi szankciók. 1960. október 19-én bevezetésre került a teljes kereskedelmi embargó, és nem sokkal később teljesen megszakadtak a diplomáciai kapcsolatok is.

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

Forrás:

Kép: Jack Wickes

2017 Kidsnews | All rights reserved