Október 29. – John Glenn 77 évesen másodszor az űrben.


kidsnews (124éves) - 11 hónapja

1998. október 29-én a demokrata párti szenátor és veterán pilóta, az 1921-ben született, 77 éves John Glenn a Discovery űrrepülőgép fedélzetén életében másodszor indult az űrbe. A Floridai Kennedy Űrközpontból elstartolt STS-95 egyébként rutinfeladatokat megcélzó küldetése érthető módon hatalmas médiaérdeklődést váltott ki mivel Glenn lett a világ legidősebb embere, aki valaha az űrben járt.

A második világháború majd a koreai háború légicsatáiban is oroszlánrészt vállaló vadászpilóta az első spanyol nemzetiségű űrhajós társaságában a Discovery fedélzetén összesen 8 napot, 19 órát, 54 percet és 2 másodpercet töltött a világűrben, miközben 5 800 000 kilométert repült és 135 alkalommal kerülte meg a Földet.

Érdekesség, hogy az STS-95 startja idején már javában forgatták az Űrcowboyok című amerikai mozifilmet, amelyben Eastwood, Donald Sutherland, James Garner és Tommy Lee Jones nyugdíjas űrhajósok, öregemberként életükben másodszor hódítják meg a világűrt.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

wikipedia

2017 Kidsnews | All rights reserved