Október 31. – Elhunyt Albert Flórián


kidsnews (124éves) - 6 hónapja

2011. október 31-én szívinfarktus következtében elhunyt Albert Flórián válogatott labdarúgó, a nemzet sportolója, az egyetlen magyar aranylabdás focista. A Császár becenevű Albert a Fradinak szentelte a teljes sportpályafutását, hiszen 11 éves korától egészen az 1974-es visszavonulásáig itt futballozott. Összesen 537 mérkőzésen lépett pályára és 383 gólt lőtt az ellenfélnek a zöld-fehér mezben.

„Mint Kosztolányi fái, úgy tartoztam az Üllői úthoz. A rosszakaróim azt mondhatták, úgy álldogál Albert a Fradi-pályán, mint az Üllői úti fák, csak azoknak nincs csípőn a kezük. Hát igen, valóban ott álldigáltam, még néha csípőn is volt a kezem, de két álldigálás között bemutattam néhány cselt, rúgtam néhány gólt, szereztem némi örömöt több százezer futballbarátnak. Nekem a Fradi-pálya jelentett mindent, én, a vidéki kissrác, ott lehettem-lettem valaki. Jó sorsom oda vezényelt, mert valahol fenn úgy döntöttek rólam, hogy a Ferencváros legyen az életem. Örömök értek, csalódások – még vén fejjel is ­–, barátok hagytak el, de talán nem túlzás, ezrek jártak miattam meccsre. Ez volt a bázis, a futballanyaföld, ahová, mint a fel-feldobott kő, mindig visszahulltam.”- jelent meg életrajzi könyvében 2007-ben.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

Forrás:

wikipedia

2017 Kidsnews | All rights reserved