Tanulást segítő appok


D.Barbara (18éves) - 10 hónapja

A technikai forradalommal nagyon széles körben elterjedtek a mobiltelefonok és tabletek, amelyeket sok tanár és iskola átoknak tart, hiszen szerintük csak eltereli a diákok figyelmét, elveszi a szabadidejüket. Azonban ha kicsit jobban átgondoljuk a dolgot; ezek az elektronikus eszközök meg is könnyíthetik az oktatást. Nekünk, diákoknak rengeteg alkalmazást fejlesztettek ki, amellyel könnyedén és élvezetesen tanulhatunk – akár egyedül is. Lássunk is csak párat:

 

  1. School Planner – ez egy ingyenes alkalmazás, ami tulajdonképpen egy online határidőnaplóként funkcionál. A lényege, hogy beoszthatod vele az idődet, ami az első és legfontosabb lépés a hatékony tanuláshoz.

 

  1. Doulingo – ez a nagyszerű ingyenes applikáció segít nekünk a nyelvtanulásban, egyetlen hátránya, hogy magyar magyarázatokkal csak angolt lehet tanulni, a többi nyelv elkezdéséhez először az angol elsajátítása szükséges.

 

  1. GeoGebra – nem más, mint egy grafikus számológép, amelynek segítségével megrajzolhatunk különböző függvényeket, megoldhatunk egyenleteket grafikus módszerrel, sőt akár kedvünk szerint játszadozhatunk is a függvényekkel és paramétereikkel. Könnyű használata miatt nem csupán a matek kedvelőinek ajánlom.

 

  1. Mozaik Education – ugyan ez nem egy konkrét app, hanem applikációk csoportja, minden tagja rendkívül érdekes és hasznos a 3D-s grafikának köszönhetően. Itt több tudományterülethez kapcsolódó alkalmazással is találkozhatunk az emberi testtől kezdve a négyütemű Otto-motorig.

 

  1. Honfoglaló – hát igen, ez egy játék mobil verziója, azonban amellett, hogy nagyon érdekes és szórakoztató, fejleszti az általános műveltségedet is. Akár a barátaiddal együtt is játszhatod a „Játék barátokkal” funkciót használva.

 

Ha szeretnéd, hogy a kidsnews.hu, a kedvenc weblapod legyen az év ifjúsági honlapja 2018-ban.

Szavazz ránk!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

2017 Kidsnews | All rights reserved