November 10.- Bemutatkozott az első Windows.


kidsnews (124éves) - 4 hónapja

1983. november 10-én mutatkozott be a Microsoft által fejlesztett operációs rendszer a Windows. Az 1.0 még persze nem volt teljes értékű, mivel leginkább a parancssorokkal működő DOS rendszert egészítette ki egyfajta grafikus felülettel. Ennek ellenére Bill Gates új szoftvere megfelelő környezetet teremtett az irodai alkalmazásoknak, és a kék színben pompázó képernyőn a grafikus fájlkezelésen kívül olyan újdonságok jelentek meg, mint a jegyzettömb, a számológép, az óra és a naptárprogram. A forradalminak számító Windows 1.0-ban lehetségessé vált az egér használata, és a programok párhuzamos futtatására is készen állt a rendszer.

Kereskedelmi forgalomban két évvel később 100 dolláros áron jelent meg, de sok kritika érte akkoriban. A felhasználók alapvetően idegenkedtek az egér használatától és sokaknak akadt teljesítmény problémája is az akkoriban kapható minimális rendszertartalékkal rendelkező számítógépeken.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 

 

 

 

Forrás:

hu.wikipedia.org

 

2017 Kidsnews | All rights reserved