December 6.- Az Everglades Nemzeti Park


kidsnews (124éves) - 9 hónapja

71 éve alapították az édesvízi mocsaraival és egyedi élővilágával hódító, Dél-Floridában lévő Everglades Nemzeti Parkot. Bár az urbanizáció és a mezőgazdasági művelés miatt a területe az eredeti élőhely mindössze 20 százalékát teszi ki -az UNESCO Világörökségek listáján is szereplő Everglades- még így is az Egyesült Államok második legnagyobb nemzeti parkja.

Elhelyezkedése miatt ugyan nem tartozik a trópusokhoz, mégis a hőmérséklet egész évben 30 °C körül mozog, miközben nyáron és kora ősszel is rengeteg a csapadék. Mindezek ideális feltételeket teremtettek a bolygó legnagyobb egybefüggő mocsárvilágának létrejöttéhez. A területen őshonos tíz pálmafajon kívül, vannak itt mahagónifák, broméliák, orchideák, páfrányok, mangrovefák és mocsárciprusok is. A park legismertebb állatai pedig az aligátor, és a floridai lamantin.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

2017 Kidsnews | All rights reserved