December 8. – Ingyen repülőjegy a Malév járatain?!


kidsnews (124éves) - 7 hónapja

Mindenki nagy meglepetésére, 1997. december 8-án Horn Gyula miniszterelnök a Magyar Televízió adásában bejelentette, hogy január 1-jétől a 65 év felettiek, az év kisebb forgalmú hónapjaiban korlátozás nélkül és ingyenesen utazhatnak a Malév járatain.

A korabeli sajtóértesülések szerint, a nemzetközi légiközlekedésben példanélküli nagyvonalúságot beharangozó kampánybeszéd után, a Malév részvényeinek túlnyomó többségét birtokló Alitaliánál „csak úgy kapkodták a levegőt” A rémült döbbenetet tovább fokozta, hogy alig pár órán belül komplett nyugdíjasklubok adták le foglalásaikat országszerte, jellemzően a Malév lehető legmesszebb lévő desztinációira.

“Az ingyenes utazási lehetőséggel kapcsolatos miniszterelnöki bejelentés kapcsán a Malév Rt. tájékoztatja tisztelt nyugdíjaskorú (65 éven felüli) utasait, hogy a felajánlott utazási lehetőség leghamarabb 1998 februárjában vehető igénybe. A Malév Rt. még 1997 decembere folyamán kidolgozza a térítésmentes utazás részletes feltételeit és a korlátozásokat. A részletes utazási feltételeket a Malév 1998 januárjában közlemény formájában fogja nyilvánosságra hozni, illetve azokat saját jegyirodáiban ki fogja függeszteni az érdeklődők számára.” -hangzott a Malév villámgyorsan összerakott közleménye.

Persze az ingyen repülésből aztán nem lett semmi, és sokan úgy vélik a miniszterelnök nem Malévot, hanem Mahartot akart mondani a nagy sikert aratott beszédében.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

2017 Kidsnews | All rights reserved