A legjobb padlizsánkrém, amit ettél.


kidsnews (127éves) - 2 napja

Ha van egy egész padlizsánod, meg egy sütőd, ne dilemmázz sokat, mi legyen a sorsuk. A padlizsánt kicsit megszurkálva ( pár villadöfés kell csak, hogy ki tudja ereszteni a belső gőzt, különben felrobban, ez saját tapasztalat) tedd be 200 fokon egy bő negyedórára a sütőbe.

Ha megsült, hagyd kicsit kihűlni, különben feleslegesen megégeted a kezed, vagy kárt tehetsz a turmixgépedben (ezeket már ne is kérdezd, honnan tudom…)

Ha már nem forró, a puha belsejét belekanalazhatod a turmixgépbe, 2 ek. olívaolajjal meg egy kis gerezd fokhagymával ( ha van fokhagymás olívaolajod, azt is használhatod ez utóbbi kettő helyett, de a lehelleted persze akkor is fokhagymás marad ezután a krém után, szóval ez nem a hétvégi bulik vagy fontos randik előtt fogyasztandó ételrecept, bocsi).

Kell még bele só és bors, valamint egy friss nyers tojás sárgája, hogy a végeredmény krémes legyen, aztán mehet is a készre turmixolás. Lezárt üvegben tedd hűtőbe a fogyasztás előtt, de ne tartogasd sokáig, mert a benne lévő nyers tojás azt nem szereti.

Ha nagyobb adagot készítesz, ami sanszos, hogy nem fog azonnal elfogyni, a tojást helyettesítheted bátran egy kanál majonézzel, úgy egy pár napig tuti eláll.

Utána meg csak variáld, hogy a tálalás a pirítóssal vagy szeletelt zöldségekkel mártogatva történjen (uborka, répa, zellerszeletek), esetleg grissinirudak vagy tortilla chips sem elvetendő ötlet mellé kíséretnek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.




2017 Kidsnews | All rights reserved