A szüleink nem briliáns elmék . Apánk elég agresszív es gyűlölködő. Anyám meg simán gyenge és mindenre bólogat.  Én átlagos vagyok inkább (4-5 tanuló) , viszont a tesóm iszonyatosan művelt es okos. Viszont állandóan  vitázik apámmal. Igazából mindenen össze tudnak veszni, a mostani választás meg még inkább rásegített erre. Mivel lány hím soviniszta beszólásokat kapunk apáktól.
Hogyan lehet kezelni egy ilyen helyzetet?

Ha jól értem, akkor arról van szó, hogy túlnőttetek a szüleiteken, látjátok korlátaikat. Gondolom, ezt ők is érzik, és talán apátok azért is agresszív és gyűlölködő, mert nehezen éli meg ezt a helyzetet. Indulatai, gunyoros, sértő beszólásai maradt az eszköze. Szerintem, ha Ti átláttok ezen, akkor elkerülhetitek a folyamatos „kinek van igaza” vitatkozást, harcolást. A tesóddal beszélj erről, neki mond el, hogy nagyon zavar téged, hogy állandóan és mindenen összevesznek, ezzel megmérgezik a mindennapokat. Próbáljátok nem magatokra venni a hím soviniszta dumát, mert nem is nektek szól, segítsetek apátoknak abban, hogy pozitív üzeneteket is tudjon kommunikálni. Az biztos, hogy ha ti máshogy reagáltok apátokra, akkor lesz változás.

Hogyan írhatok a pszichológusnak?

A felület nem helyettesíti sem a tanácsadást, sem a terápiát​​! Arra jó , hogy tudd kifejezni érzéseidet, hogy lásd, hogy ez nem szégyen, hanem egy olyan érték, mely a mélyebb önismerethez vezethet.​ Ha írnál nekünk, dobj egy ​e- mailt a agyrem@kidsnews.hu címre.

2017 Kidsnews | All rights reserved