Anyumék 6 éve váltak el. Anyumnál élek én (16) és a három kishúgom (11,14,és 15). Kábé a válás után 3 hónapra rá elkezdett inni. Először csak pár pohár borral kezdte esténként, aztán ez napi  üvegre nőtt fokozatosan. Először észre es vettem, de aztán állandóan éreztem rajta a pia szagát. . Ha szóba hozzom/hozzuk, témát vált, megmagyarázza.  A szülei is alkoholisták voltak és nagyon kemény gyerekkora volt. Nagyon szeretjük őt, de fogalmunk sincs, hogyan segítsünk neki.

Ez valóban egy nagyon nehéz helyzet. Te annyit tudsz tenni, hogy elmondod anyukádnak, hogy szereted, és hogy aggódsz érte, félted őt. Vannak olyan segítő szervezetek, ahol konkrét javaslatokat is kaphatsz, pl.: www.kekpont.hu vagy a www.megallo.hu,, www.drogstoponline.hu oldalon, online tanácsadással is foglalkoznak.

Hogyan írhatok a pszichológusnak?

A felület nem helyettesíti sem a tanácsadást, sem a terápiát​​! Arra jó , hogy tudd kifejezni érzéseidet, hogy lásd, hogy ez nem szégyen, hanem egy olyan érték, mely a mélyebb önismerethez vezethet.​ Ha írnál nekünk, dobj egy ​e- mailt a agyrem@kidsnews.hu címre.

2017 Kidsnews | All rights reserved